You are here: Home Prijslijst

Prijslijst

(per 1 Januari 2019 incl. 21% btw) :

Actie!!! Meld een nieuwe leerling aan en krijg 2 rijlessen of 50 cadeau !!!

(laat het weten via een aanvraagformulier :  info@elberijschool.nl)

Basis 20 (20 lessen + praktijk examen)
€ 895
Basis 30 (30 lessen + praktijk examen)
€ 1245
Basis 35 (35 lessen + praktijk examen)
€ 1420
Basis 40 (40 lessen + praktijk examen)
€ 1595
All-in 20 (20 lessen + TTT + praktijk examen + gratis herexamens*)
€ 1045
All-in 30 (30 lessen + TTT + praktijk examen + gratis herexamens*)
€ 1395
All-in 35 (35 lessen + TTT + praktijk examen + gratis herexamens*)
€ 1570
All-in 40 (40 lessen + TTT + praktijk examen + gratis herexamens*)
€ 1745
Spoedcursus (je rijbewijs halen in ongeveer 1 a 2 maanden)**
afhankelijk van pakket

Losse les
€ 38 per 50 min
Losse les bij afname van een pakket (speciale korting)
€ 35 per 50 min
Duo les
€ 18 per 60 min (p.p.)
Proefles***
€ 15 per 60 min
(gezondheidsverklaring zelf regelen via cbr.nl, zie ook tabblad praktijkexamen auto)
(€ 37,80)
Opfrislessen
€ 39 per 60 min
Opfrislessen in eigen auto
€ 15 per 60 min

Proefexamen****
€ 64
Tussentijdse toets (TTT) CBR *****
€ 150
Praktijk examen CBR
€ 195
Staatsexamen (BNOR)
€ 240
Faalangst examen (90 minuten)
€ 250
Theorie-examen
€ 40
iTheoriepakket (digi-boek, gevaarherkenning, theorie-examens, praktijkinstruktie)
GRATIS (normaal € 69)
Privé theorieles
€ 15 per 60 min
inschrijf en administratie kosten
€ 15

 

Betaling van lessen, examens en pakketten (mag in termijnen) naar ING bank NL50INGB0004643674 t.n.v. S N L Elbers.

 

* Gratis herexamens houdt in dat als je niet slaagt voor het eerste examen, wij dan het examen die we kopen bij het CBR voor jou betalen (108 euro). We gaan er natuurlijk voor dat je de eerste keer je rijbewijs gaat behalen. Het kan voorkomen dat je toch moet herkansen. Jij betaalt dan alleen de auto en administratie onkosten a 87 euro bij een herexamen.

** SPOEDCURSUS : In 1 a 2 maanden je rijbewijs halen. Aan de hand van je intake les bepalen we hoeveel lessen je nodig zal hebben en plannen dat in voor je, evenals het examen. Het is ook mogelijk om samen met een andere cursist duolessen te volgen, waarbij je om de beurt een uur lest en zo van elkaar leert zonder dat je dit geld kost, en uiteindelijk zelf minder lessen nodig zal hebben.

*** Proefles is 60 min voor slechts € 15 (normaal € 42).

**** Proefexamen : Wordt afgenomen door een collega instructeur. We gaan vanaf het CBR een examenroute rijden (rit duurt ongeveer 35 minuten). Na afloop  bespreken we de rit met je, waarbij je te horen krijgt wat er goed ging en wat er eventueel nog verbeterd kan worden. In de prijs zit inbegrepen de huur van de auto voor 60 min. Na het proefexamen bepalen we hoeveel vervolg lessen je nog nodig hebt.

***** TTT: De tussentijdse toets is niet verplicht. Om een TTT (tussentijdse toets) te mogen doen moet je in het bezit zijn van een theorie certificaat of een geldig rijbewijs (van een andere categorie). Je kunt niet slagen voor je rijbewijs, maar je kan na afloop wel vrijstelling krijgen voor de bijzondere verrichtingen (dit zijn de parkeeropdracht, de stopopdracht, en de omkeeropdracht). Na de TTT bepalen we hoeveel vervolg lessen je nog nodig hebt. Zo gaat een TTT, zie volgende film van het CBR : https://www.cbr.nl/tttfilm.pp

Op ongeveer twee derde deel van de rijopleiding kun je een zogeheten tussentijdse toets (TTT) afleggen bij het CBR. Het is een goede gelegenheid voor je om alvast te wennen aan het rijexamen, vrijstellingen te verdienen voor “bijzondere manoeuvres” voor het eerst volgende auto examen, en eventuele nervositeit weg te nemen. Ruim één op de drie kandidaten maakt momenteel gebruik van een tussentijdse toets. Hun slagingskans neemt met gemiddeld twintig procent toe, leert de ervaring.

Voor meer informatie zie: http://www.cbr.nl/brochure/rijvaard914.pdf

Hoeveel lessen heb jij nodig?

Er zijn leerlingen die al wat rijervaring hebben of die bovenmatig geïnteresseerd zijn. Voor hen zijn 15 tot 30 lessen voldoende. Veel vaker heeft een leerling meer dan 30 lesuren nodig. Het gemiddelde in Amsterdam is ongeveer 42 rijlessen (en 2,3 praktijk examens). En in Maastricht 34 lessen (en 1.7 praktijk examens)******.
Bedenk dat het te vroeg op examen gaan en dan niet het beoogde resultaat behalen niet alleen zeer nadelig is voor je portemonnee maar ook heel frustrerend kan zijn.

We bieden Pakketten aan waarbij je korting krijgt. De Pakketten mogen in termijnen worden betaald. De keuze van een pakket gaat natuurlijk altijd in overleg. Als blijkt dat je toch minder lessen nodig hebt, dan krijg je de teveel betaalde lessen natuurlijk terug. Het is ook mogelijk een Pakket zelf samen te stellen in overleg of losse lessen te nemen. Je bent helemaal vrij hoe jij het wilt.

 

****** (https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2018/01/18/grote-verschillen-in-slagingspercentages-cbr-examencentra/)