You are here: Home Home Wie we zijn

Wie we zijn

vind je hieronder in de meest gestelde vragen:

In wat voor een auto lessen jullie?      vw elbe limburg rond

We geven rijles in een soepel ingereden Volkswagen Polo slow motion (lekker zuinig). Het dashboard is zeer simpel en overzichtelijk en het zicht rondom ook zeer goed (dunne spijlen), ze zijn best comfortabel en veilig, en daarom lekker voor rijlessen.

Krijg je een vaste rijinstructeur?

Ja, je lest met een vaste toffe rijinstructeur. 

Word je opgehaald en gebracht thuis of op werk of bijvoorbeeld bij het examengebied?

Ja, je mag zelf doorgeven waar je opgehaald en gebracht wilt worden. Klant is bijna koning.

Moet ik de les eindigen bij de volgende leerling zodat deze me naar huis rijdt, en mijn voorgaande leerling thuisbrengen?

Nee, bij ons ben je geen soort taxichauffeur, tenzij je aangeeft dit wel (een keer) te willen doen.

Kan ik in termijnen betalen en moet ik een pakket vooraf kiezen?

Je mag in zoveel termijnen betalen als je wilt, als je maar iedere les vooraf betaalt. Je hoeft niet direct te kiezen voor een pakket of voor losse lessen. We houden bij wat je betaald hebt, en je mag tussendoor zelf een pakket kiezen of switchen van pakket.

Zijn jullie aangesloten bij een branche vereniging zoals bijvoorbeeld BOVAG of ANWB?

Nee, dit vinden we geldverspilling en schijnveiligheid. Bij ons teken je een inschrijf formulier (eentje voor jezelf en een kopie voor ons), waarop de algemene voorwaarden staan waaraan wij ons dienen te houden. Hierdoor ben je goed verzekerd tegen schade en fraude en loop jij geen risico. En je mag per les betalen dus zonder vooruitbetaalde risico.

Zijn jullie een grote of kleine rijschool?

Geen tientallen lesauto’s of grote klassikale theorieopleidingen. 100% aandacht daar draait het om!! Dat komt de kwaliteit van jouw rijopleiding ten goede. Wij zorgen dat jij op een leuke en vlotte manier je rijbewijs haalt. De rijopleiding wordt verzorgd door een vaste, ervaren en gedreven instructeur.

Hoe lang bestaan jullie al?

We bestaan 12 jaar. Voordat we zelfstandig rijles gingen geven, werkte we een aantal jaren voor een grote rijschool in diverse steden. Zelfstandig rijles geven geeft ons meer voldoening en plezier, wat we door willen geven aan de leerlingen.

Wat is jullie slagingspercentage?

Dit kun je vinden op de site van het CBR namelijk op slagingspercentage ELBE RijSchool (nb dit geeft enige indicatie van de kwaliteit van de rijschool, het zegt echter niet alles, namelijk het aantal rijlessen wordt niet vermeld !!!).

Hoeveel rijlessen hebben de leerlingen gemiddeld in Nederland?

Het landelijke gemiddelde ligt op 40 rijlessen en 2 echte examens (dus exclusief een tussen tijdse toes). Ons gemiddelde is onder 2 examens en minder dan 40 rijlessen.

Zijn jullie duur of goedkoop?

Onze lesprijs is 35 euro (dit is redelijk gunstig), de prijs van onze examens zijn zeer voordelig. Plus je kunt examengarantie krijgen. De totale pakket prijs is daardoor voordelig.

Gebruiken jullie een bepaalde methode van lesgeven?

Wij geven les volgens de beproefde RIS methode. De Rijopleiding in Stappen is een opleidingsmethodiek waarbij je stap-voor-stap leert rijden. Hiermee bent je beter voorbereid op deelname aan het verkeer. De opleiding bestaat uit 40 zogenaamde stappen (zie onze leskaart of instructiekaart). De rijopleiding begint in een rustige omgeving met veel hulp en we werken toe naar een drukkere omgeving zonder hulp. Van alle 40 lesonderdelen geven we de leerlingen studiemateriaal en filmmateriaal. Zo kunnen ze op hun gemak de lesstof nog eens nalezen of voorbereiden.

Mag de radio aan tijdens de lessen?

Ja, natuurlijk mag je de radio aan doen, of zelf een cd meenemen, of een usb stickje met mp3’tjes. Als je daar bijvoorbeeld rustig en geconcentreerd van wordt en beter rijdt, graag zelfs.